Terug naar overzicht

8 tips voor een feest met Western thema

Ga je een feest met Western thema organiseren? Gaaf! Met deze 8 tips maak je er een nóg groter succes van. Gegarandeerd. Zet je cowboyhoed dus maar vast op en laat je lekker inspireren!

  1. Bouw een saloon

Waar vieren ze feest in het Wilde Westen? Juist, in de saloon. Door je feestlocatie om te bouwen tot saloon geef je je Western themafeest een extra dimensie.  Of gebruik alleen een saloon ingang om bezoekers en gasten meteen in de juiste stemming te krijgen. Eventueel met wat hooibalen. Dat scheelt een hoop werk!

Pro tip:  Gebruik ook een bar in combinatie met een statafel en barkukken van wijnvaten voor de echte saloon experience!

  1. Zorg voor de juiste accessoires

Met de juiste decoratie zorg je eenvoudig voor een echte authentieke western- of countrysfeer. Een paar houten vaten met whisky kunnen bijvoorbeeld niet ontbreken. Net als een wagenwiel, een paar sfeervolle stormlantaarns en natuurlijk een grote cactus.  En ook een longhorn schedel is een echte must-have!

  1. Gebruik western thema decordoeken

Het zou natuurlijk zonde zijn als je je best hebt gedaan om je feest met Western thema mooi aan te kleden, maar je toch die strakke muren nog ziet. Of dat je uitkijkt op dat hypermoderne flatgebouw aan de overkant. Gebruik dan een groot decordoek als achtergrond. Voor een echt meeslepende ervaring!

  1. Zet een goed muziekje op

En dan hebben we het natuurlijk niet over een dancehit van Armin van Buuren of een andere track uit de Top 40. Nee, de echte Western vibe creëer je met countrymuziek en blues. Maak dus vooral een Spotify playlist met nummers van bijvoorbeeld Willie Nelson, Billy Monroe & The Blue Grass Boys of natuurlijk good old Dolly Parton.

  1. Serveer passend eten en drinken

Een goede Western party kan niet zonder potje bier en glaasje whiskey. Daar kunnen we niet omheen. Qua eten kun je daarbij alle kanten op. Vooral een BBQ doet het erg goed. Denk daarbij aan pulled pork of klapstuk, maar ook met gewoon wat hamburgers of hotdogs scoor je punten. Lekker met bonen, maïs en een frisse salade!

  1. Organiseer western thema activiteiten

Tuurlijk, je kunt de hele tijd met z’n allen in de saloon hangen. Maar het is vaak veel leuker om tussendoor ook wat activiteiten te organiseren. Geef bijvoorbeeld een lesje line dancing, werp wat hoefijzers of speel een potje poker. Dat levert plezier en vooral leuke gespreksstof op. Zeker weten.

  1. Zet een schandpaal neer

Ontzettend populair op ieder feest met Western thema: de schandpaal. Logisch ook, want het is nu eenmaal heel geinig om een fotootje te schieten, terwijl je in zo’n ding hangt. Combineer de schandpaal daarom ook eens met een fotobooth. Op die manier kun je je gasten een unieke herinnering meegeven!

  1. Maak gepersonaliseerde posters

Het vergt wat creativiteit aan jouw kant, maar het is heel leuk om een gepersonaliseerde wanted poster te maken. Bijvoorbeeld met foto’s van vrienden, collega’s of je baas. Dat geeft vooral dat verjaardagsfeest, bedrijfsfeest of schoolfeest een persoonlijk tintje dat bezoekers wel kunnen waarderen. Ook geschikt als uitnodiging!

Bonus: sluit af bij de vuurkorf

Misschien niet geschikt voor ieder feest met Western thema (zeker niet voor overdekte feesten), maar probeer ook eens af te sluiten met een borrel bij de vuurkorf. Wel als het donker is natuurlijk. Zo kunnen je gasten namelijk rustig bijkomen van je evenement en nog even gezellig napraten. Dat schept een betere band!

Alles voor een feest met Western thema huren?

Daar helpen we je graag bij. Bij Ome Piet vind je alles onder één dak. Van mooie accessoires en originele decoratie tot aan een mobiele bar met biertap.  Bekijk onze alle Western decoratie en vraag een vrijblijvende offerte aan!

 


tips voor western thema party