Terug naar overzicht

Buffettafels voor een feestelijk diner

Bij de meeste feestjes wil je de gasten iets te eten en te drinken aanbieden. Buffettafels zijn een populaire keuze voor feesten en evenementen vanwege hun veelzijdigheid en flexibiliteit. Ze kunnen worden gebruikt voor allerlei soorten evenementen, van informele barbecues tot elegante diners. Maar met alleen een tafelkleed over een lange buffettafel maak je niet bepaald de blits meer. Daarom geeft Ome Piet je in deze blog volop inspiratie voor het gebruik van een bijzondere buffettafel en de styling daarvan!

Als je een buffet op een feest organiseert, dan is de presentatie van de gerechten minstens zo belangrijk als het menu zelf. Buffettafels zijn daarbij een onmisbaar element. Een buffettafel biedt veel voordelen ten opzichte van een diner waarbij het eten uitgeserveerd wordt. In de eerste plaats blijven mensen lekker in beweging en kunnen zelf hun eigen bord met lekkernijen samenstellen. Daarnaast hoef je niet van tevoren je hersens te kraken over de tafelindeling. Iedereen kiest zijn eigen plek. Aan een gezellige tafel, statafel of buiten op het terras. Lekker losjes dus!

Bij Ome Piet Verhuur hebben we drie soorten buffettafels waar je uit kan kiezen:

 • Het traditioneel tafelmodel
 • Een buffetkraam
 • Een buffet kiosk

Buffettafel – Het tafelmodel

Het tafelmodel is het meest traditionele buffettafel in zijn soorten. Dit model heeft een tafelblad, zonder luifel of dakje. Geen poespas dus, maar wel heel praktisch. Het eenvoudigste model is de klaptafel. 1, 2, 3 en het staat! Met de witte en bruine buffettafels van stoer steigerhout breng je meteen meer sfeer in de spreekwoordelijke tent. En dan hebben we ook nog de wine barrel bar die bestaat uit twee wijnvaten waar een stoer tafelblad op ligt. Een van onze toppers!

Overigens hoeft simpel niet saai te betekenen. Met decoratieve elementen zoals mooi servies, leuke rekwisieten, bloemen, tafelkleden en gezellige servetten maak je in no-time een uitnodigende buffettafel!

De buffetkraam

Dan is er ook de buffetkraam in al zijn soorten en maten. Het leuke aan een buffetkraam is dat het een luifel heeft en dus echte blikvangers zijn op een evenement. En bovendien ideaal om drankjes en hapjes op te presenteren!

De universele kraam, zoals de partykraam, is heel neutraal en overal voor in te zetten. Ook als je geen thema feest organiseert, kleedt het toch direct aan. Ga jij toch voor een themafeest, dan zal één van deze buffetkramen zeker niet misstaan. Wat dacht je van een tikibar of heuse cocktailbar op jouw tropical party? Of een koek en zopie kraam voor een winters feest? Ook de haringkar doet het goed als buffetkraam op een feest.

Buffetkiosk

Naast de tafelmodellen en buffetkramen, zijn er ook nog spectaculaire kiosken. Zie je het al voor je? Een soort huisje met aan de voorkant een grote opening voor de uitgifte van smakelijke gerechten en verfrissende drankjes.

Met een kiosk is het wel zo handig als er iemand ‘achter de balie’ staat die de lekkernijen serveert. Onze sfeervolle buffet kiosken met een dakje zoals de Wienerwald blokhut valt altijd goed in de smaak. Letterlijk en figuurlijk 😉

Versier de buffettafels

Hoe leuk is het als je het buffet helemaal in het thema van jouw feest of evenement aankleedt? Dus niet alleen met eten en praktisch servies, maar ook met leuke rekwisieten.

Hieronder vind je zomaar wat buffetkramen en bijpassende rekwiseten die op ons buffetmenu staan.

 • Piraten thema:
  • Een haringkar. Een harinkje is altijd lekker, maar de haringkar is natuurlijk ook te gebruiken voor andere gerechten. Plaats er eventueel nog buffettafels van bruin steigerhout bij voor meer ruimte.
  • Kleed het aan met stoere visnetten, scheepstouw en andere visserij decoratie
 • Western buffet:
  • Ga voor de populaire wine barrel bar
  • Leuk om aan te kleden met koeien schedels, stormlantaarns en bolcactussen voor de ultieme western beleving.
 • Après ski buffet:
  • Gegarandeerd succes met een koek en zopie kraampjes of blokhut Wienerwald
  • Een paar ski’s en ski schoenen erop en het après ski feest kan beginnen!
 • Horror buffet:
  • Kies voor bruine buffettafels van steigerhout
  • En kleed deze aan met schedels, ratten en kraaien. Zie je de griezelige blikken al voor je!
 • Ibiza
  • Wit steigerhout doet het bij de Ibiza feesten natuurlijk altijd goed
  •  Met een parasol erbij, een palmboom en sprankelende cocktails ben je al klaar. Less is more.
 • Tropisch
  • Denk je aan tropisch, dan denk je aan een bamboe kraam
  • Kleed deze aan met palmbladeren, varens, een ananas en lekkere tropische drankjes en gerechten.

Geen thema, deze items zijn altijd goed!

Wel of geen thema, Ome Piet heeft van alles in huis voor een sfeervolle aankleding. Houten kistjes met lege flessen, sfeervolle schalen en nog veel meer!

We hebben je een voor’proefje’ gegeven van de verschillende mogelijkheden in buffettafels en rekwisieten. Maar er is nog veel meer te kiezen. Kijk hier voor een compleet overzicht van onze buffettafels, kramen en kiosken.

Buffettafels voor een feestelijke ervaring

Kortom, buffettafels zijn een geweldige manier om lekkere drankjes en eten te presenteren op een feest of evenement. Door rekening te houden met het menu, de presentatie, de aankleding en de timing zorg jij dat het buffet een grandioos succes wordt en jouw gasten volop kunnen genieten van het eten en de sfeer van het feest. Eet smakelijk!

 

 


Buffettafel