Terug naar overzicht

10 top ideeën voor een feestelijke entree

ee Wist je dat je de eerste indruk op een evenement of feest al maakt bij de entree? Trek daarom alles uit de kast om een onvergetelijke eerste indruk te maken. Ome Piet heeft 10 top ideeën om een feestelijke entree te creëren.

#1. De rode loper op!

Met een rode loper geef je je gasten meteen een bijzonder en warm welkom. De rode lopers zijn er in 5 of 10 meter lang en 1 meter breed. Voor net dat beetje extra glamour plaats je er chique messing afzetpaaltjes bij met rode koorden. Liever een loper en koorden in een andere kleur? Geen probleem. We hebben ook lopers en koorden in de kleur blauw en zwart. En uiteraard de nieuwste trend:  scheepstouwkoorden met een zandkleurige loper. Tip! Voor een loper van 5 meter zijn 6 paaltjes en 4 koorden nodig. Je hebt dan aan weerskanten 3 paaltjes en 2 koorden.

#2. Een verlicht pad met sfeervolle lantaarnpalen

Voor een beetje extra sfeerverlichting plaats je bij je entree mooie lantaarnpalen met warm licht. Super stijlvol en oh zo leuk!

#3. Een feestelijke entree aankleden met een “doorloop”decor

Zonder gasten, geen feest. Zij zijn je grootste goed op het feest. Organiseer je een thema feest, zorg dan voor een grandioze entree met één van onze “doorloop” decors. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en het thema kan je kiezen voor een heus kasteel van 7,5 meter breed of een Western saloon ingang van 2 meter breed. Om in het thema Western te blijven, we hebben ook de Wild West Saloon. Deze is groter dan de losse ingang en heeft ook deurtjes waar je doorheen kan lopen. Hoe leuk is dat! Verder kan je kiezen voor het 1001-nacht decor “Ali Baba”, een Chinese poort of een winters entree met chalet Zillertal of chalet Mayrhofen. Keuze genoeg dus!

#4. Toffe welkomstborden

Het is niet alleen leuk, maar ook heel handig om een welkomstbord te plaatsen waarmee je je gasten welkom kunt heten op jouw feest of evenement. We verhuren grote schildersezels en metalen lessenaars waarop je een krijtbord met eigen tekst kunt plaatsen. Welkom lieve gasten!

#5. Thema wegwijzers voor de weg naar de juiste ruimte

Om ervoor te zorgen dat je gasten niet verdwaald raken op je feest, kan je leuke wegwijzers toevoegen. We hebben wegwijsborden in verschillende soorten thema’s, zoals een wegwijsbord in thema Skihut en thema Bierstube. Je kunt ook kiezen voor een Festival wegwijsbord met verschillende bordjes waarop je je eigen teksten kunt laten schilderen. Zeker is dat niemand verlaten rondloopt met een wegwijsbord van Ome Piet verhuur.

#6. Een warm onthaal met flame heaters

Organiseer je een evenement dat (deels) buiten plaats vindt? Of wil je zorgen voor een warm onthaal? Bedenk dan dat het buiten best fris kan zijn. Een goed idee is om luxe flame heaters (terrasverwarmers) langs de rode loper te plaatsen. Dit verzorgden we bijvoorbeeld ook voor de film première avond van Gooische Vrouwen. Zo blijven je gasten lekker warm!

# 7. Bedanktafel met gastenboek

Een gastenboek is een mooie manier om een tastbare herinnering van je bruiloft, receptie, bedrijfsfeest, jubileumfeest of een condoleance te maken. Al die persoonlijke boodschappen van je gasten zijn leuk en fijn om later nog eens terug te lezen. Plaats je gastenboek bij de uitgang op één van onze sfeervolle tafels. Kies voor een vierkante statafel van hip wit of bruin steigerhout of ga voor een spreekgestoelte in bruin steigerhout. Mag het wel een beetje gek zijn? Kies dan voor een tropisch spreekgestoelte in de vorm van een banaan.

#8. Geef een groene touch aan je feestelijke entree met grote (kunst) planten

Kan jouw entree wel een beetje groen gebruiken? Wij zijn fan! Geef een groene touch aan je entree en plaats een aantal grote planten en bomen. Onderhoud, nul. Sfeer, 100%!! We hebben allerlei grote (kunst) bomen en planten in ons assortiment. Kies voor planten met een witte of bruine houten plantenbak. Of voor plantenbakken van pallethout.

#9. Een feestelijke ballonnenboog of ballonnenpilaren naast de loper

Is er een verjaardags-, jubileum- of trouwfeest te vieren? Maak dan een feestelijke entree met een ballonnenboog of ballonnenpilaar. Die leveren we zelf niet, maar zo’n boog kleedt de entree wel heel feestelijk aan. Tegenwoordig zijn er zo veel leuke designs te vinden. Kies iets wat helemaal bij jouw feestje past!

#10. Een muzikaal onthaal

Ome Piet heeft veel, maar kan niet alles. Een muzikaal onthaal bijvoorbeeld door een Dixieland looporkest of de meisjes van plezier. Dit kun je beter aan een artiestenbureau overlaten. Net zoals een leuke welkomst act van een animatie artiest. Bijvoorbeeld een lakei of een Engelse Bobby. Zomaar een paar hele leuke ideeën voor de ontvangst van je gasten die die willen we je niet willen onthouden.

Wil jij een goede eerste indruk maken op je gasten? Ome Piet denkt graag met je mee voor een waanzinnig mooie entree.


Ideeën voor feestelijke entree