Terug naar overzicht

Tips voor een gave fotobooth

Organiseer jij binnenkort een trouwfeest, verjaardagsfeest, bedrijfsfeest, schoolfeest of een superleuk evenement? Wat is dan een leukere verrassing voor je gasten dan een toffe fotobooth. Met een themadecor als achtergrond maak jij helemaal de blits. En zorg je meteen voor een leuk aandenken. Ome Piet geeft je een paar handige tips!

Ken je deze nog?

Je kent ze vast nog wel. Die kleine fotohokjes op het station waar je achter het gordijntje een aantal pasfoto’s kon maken en printen. Al snel werden deze fotohokjes ook gebruikt voor gekke foto’s samen met een vriend of vriendin. Tegenwoordig kan je dit soort fotohokjes ook huren voor feesten en partijen. Superleuk! Het enige nadeel, je kan maar met maximaal 2 personen zo’n hokje in. Voor grotere groepen zijn deze fotohokjes niet geschikt. Terwijl gezellige groepsfoto’s van een evenement juist superleuke herinneringen zijn.

Zoveel gasten, zoveel camera’s

Voor een decor voor grotere groepen hebben we de ideale oplossing. Een decorsetting in een leuk thema. Hoe leuk, creatief en vooral grappig is het maken van een groepsfoto met een fotobooth setting in een thema dat past bij jouw feest? Beeld je de typisch Volendamse groepsfoto’s maar eens in, en je weet meteen wat we bedoelen. Met een thema decor kun jij heel gemakkelijk zelf een foto-setting creëren. En nu zowat iedereen een mobiele telefoon met goede camera op zak heeft, is er altijd wel een fotograaf op het feest!

Decordoeken, props en rekwisieten

Met een decorsetting van Ome Piet Verhuur tover jij een gedeelte van jouw feestruimte in een mum van tijd om tot een fotobooth decor. In heel wat thema’s zijn er bij Ome Piet Verhuur leuke achtergronddecors te vinden. Heel handig zijn onze decordoeken van 5 en 6 meter breed. Is jouw ruimte niet zo groot, ga dan voor een decorhuisje als achtergrond. Die zijn er al vanaf 2,5 meter breed tot wel 7,5 meter. Een combinatie van decordoek en decorhuisje kan natuurlijk ook! Met een aantal gekke props en bijpassende rekwisieten maak jij je foto-setting helemaal af.

Kies jouw thema fotobooth

Hier zijn een paar voorbeelden die je kunnen inspireren:

Een fotobooth in Western stijl

Is jouw feest in Western stijl? Kies dan voor het decorhuisje Wild West Saloon als achtergrond. Als er genoeg ruimte is, dan kun je de setting aanvullen met het decordoek Western Village. Kleed de fotobooth aan met de schommelstoel van Lucky Luke en grappige western props zoals een zadel en cactussen.

Een wintersport fotobooth

Hoe leuk is het thema wintersport wat je in jouw feestruimte gewoon kunt nabootsen. Kies voor het achtergrond decordoek Berghutje voor een wit berglandschap of het decordoek Winter Wonderland en kleed je fotobooth verder aan met een ski gondel (hoe gaaf!), een wit tapijt voor het sneeuweffect, skilatten en een sleetje. We hebben daarnaast nog een compleet sfeerpakket beschikbaar om jouw wintersport thema helemaal af te maken.

Een tropische fotobooth

Alsof jullie met elkaar een ticket to the tropics hebben gewonnen. Kleed jouw ruimte aan met een achtergrond decordoek met tropisch strand en palmbomen. En plaats daar tropische rekwisieten bij zoals een paar palmbomen, strandhuisje, olievat en hippe bamboe meubels. Koud drankje in de hand en de tropische foto’s kunnen gemaakt worden.

Horror in de tent

Organiseer jij een feest in het thema horror? Wat dacht je van een achtergrond decordoek met een begraafplaats. Kleed de fotobooth verder aan met grafstenen, ratten, een beeld van Magere Hein en kruipende zombies voor nog meer horror-effect. Jouw horror fotobooth is klaar om ‘gruwelijk’ gave foto’s te maken.

Op bezoek bij de Kerstman

De wens van ieder mens. Op de foto in het huisje van de Kerstman. Met onze Kerstman fotobooth haal je een stukje huiskamer van de Kerstman naar jouw feest. Een knus en sfeervol hoekje van 2 x 2 meter voorzien van een houten vloer plaats je eenvoudig in jouw ruimte. De huiskamer van de Kerstman is inclusief alle rekwisieten zoals de kachel, schommelstoel, schapenvacht, kerstversiering en nog veel meer. Ho ho ho, hoe leuk is dit!

Strike a pose
Eén blik op de fotobooth en je zult zien dat jouw gasten alle gène loslaten. Gekke hoedjes, brilletjes en snorren op een stokje worden er al snel bij gepakt. Al lachend, juichend, gekke bekken trekkend kan de foto door iemand op jouw feestje gemaakt worden. Het levert gegarandeerd spetterende plaatjes op en een blijvende herinnering!


tips fotobooth aankleden