Terug naar overzicht

10 originele ideeën voor je thema feest

Organiseer je een bedrijfsfeest? Een bruiloft? Of trek je dit jaar alles uit de kast om een onvergetelijke verjaardag te vieren? Met een paar hangtafels en drankjes kom je er wel, maar dat is misschien ook een beetje saai. Maak er daarom eens een thema feest van. Daarmee kunnen gasten namelijk al genieten van de voorpret, het levert meer dan genoeg gespreksstof op én het zorgt voor onvergetelijke herinneringen.

En met deze 10 originele ideeën voor een thema feest zit je altijd goed!

 1. Hawaii

Aloha! Tover je tuin, binnenplaats of zaal deze zomer eens om tot strand en geef een feestje met Hawaii-thema! Trek je mooiste (of lelijkste) bloemenhemd aan, hang een bloemenkrans om je nek en serveer cocktails in een kokosnoot bij de tikibar. En je kan natuurlijk ook een potje limbodansen op je tropical party. Gegarandeerd spektakel.

 1. Winterwonderland

Beetje te koud voor een tropisch thema feestje? Ga dan voor een winterthema. Een après ski party doet het bijvoorbeeld altijd goed. Compleet met berghutje, skigondel en skirek voor de lange latten. Of fleur je kerstborrel eens op met de huiskamer van de kerstman. Daar worden zeker een paar mooie plaatjes geschoten! 

 1. 1001 Nacht

Ook een leuk thema voor je feest: het eeuwenoude Midden-Oosten! Hierbij dompelen gasten zich onder in de magische wereld van 1001 nacht. Leg hiervoor tapijten en kussens op de vloer, serveer thee met een broodje falafel (of kebab) en verkleed jezelf als Aladdin of één van Ali Baba’s 40 rovers. Weer eens een keer wat anders! 

 1. Piraten ahoy!

Hijs de zeilen! Tijdens een evenement met piratenthema ga je namelijk op volle kracht vooruit. Een leuk thema voor een bedrijfsfeest of teambuilding event waarbij je kanonskogels kunt werpen of kan gaan schatzoeken aan de hand van mysterieuze kaarten of aanwijzingen. Alle hens aan dek! 

 1. Het Wilde Westen

Zijn piraten niet echt je ding? Organiseer een Western party! Net zo leuk en ook weer eenvoudig te koppelen aan een heleboel activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van lassowerpen, goudzoeken of hoefijzer gooien? Of een workshop linedancing in je eigen saloon? Ook de ideale setting voor een gezellige barbecue! 

Tip: Lees ook 8 tips voor een feest met Western thema 

 1. Lekker Hollands

Voor iedereen die het dichter bij huis zoekt: een Hollands themafeest! Trek je klompen aan, schenk een borrel in en geniet van een blokje kaas met molens en koeien op de achtergrond. De ideale setting voor oer-Hollandse spelletjes (zei er iemand spijkerpoepen) of voor een klederdracht foto in je fotobooth. Lachen, gieren, brullen!

 1. Op z’n Amsterdams
  Zet maar een lekkere smartlap op, want met Amsterdam als thema voor je evenement krijg je de mensen wel op de banken. Creëer je eigen bruine kroeg op locatie, inclusief Amsterdammertjes en een draaiorgel bij de entree. Ideaal voor een avondje karaoke. En natuurlijk met bonuspunten voor iedereen met een Hazes-outfit!
 1. Oktoberfest

Van smartlappen gaan we naar Duitse schlagers, want ook het Oktoberfest kan een goed thema voor je evenement zijn. Met de decoratie en rekwisieten van Ome Piet bouw je eenvoudig een biergarten met eigen bar en natuurlijk die lange biertafels. Lederhose aan en immer gerade aus naar de bierstube! 

 1. Mediterraans

Van Italiaanse pizzaparty of Frans diner tot leven als een Griekse god. Met een mediterraan thema feest kun je alle kanten op. En dan vooral de culinaire kant, als je het ons vraagt. Want zo’n mediterraan restaurantje aan de Middellandse zee is natuurlijk de perfecte omgeving voor een gezellig etentje met bijvoorbeeld vrienden of collega’s. 

 1. Bohemian

Een feelgood feestje met lekker veel ontspanning? Vrijheid, blijheid? Dan is bohemian het thema voor jouw evenement. Met een beetje flowerpower uit de sixties zorg je namelijk voor een ultiem fijne sfeer. Met veel vloerkleden, kussens en hier en daar een poef, kunnen je gasten namelijk lekker relaxen. Vooral geschikt voor bruiloften!

Nog meer ideeën voor een thema feest?

Bekijk dan alle thema’s en laat je inspireren!