Terug naar overzicht

Must-have decoratie voor je zomerfeest

Geef je een strandfeest, sta je op een vakantiebeurs of organiseer je een ander zomers event? Dan wil je natuurlijk wel locatie of stand een beetje zomers aankleden. Met onderstaande decoratie voor je zomerfeest zorg je altijd voor die echte summer vibes.

Laat je inspireren!

1. Verlichting

We beginnen met praktische decoratie voor je zomerfeest: verlichting. Belangrijk, want ‘s zomers zijn evenementen en feesten vaak buiten en duren ze tot laat in de avond. Om je gasten niet in het donker te laten zitten, heb je verlichting nodig. Bij voorkeur met meer sfeer dan een TL-balk. Deze feestverlichting op prikkabel bijvoorbeeld!

2. Parasols

Je kunt veel plannen, maar het weer heb je niet in de hand. Het kan zomaar 35 graden zijn. Maar het kan ook zomaar regenen. Je kunt dan het best een parasol huren. Daarmee zit je altijd goed. Ongeacht het weer. En wil je die echte tropische sfeer creëren? Check dan onze rieten parasol met bamboe statafel. Ook voor binnen!

3. Strandstoelen & loungebanken

Je kunt gasten en bezoekers niet de hele tijd laten staan. Zeker niet op teenslippertjes. Je hebt dus wat zitplaatsen nodig. Zomerse zitplaatsen. Geen klapstoeltjes. Typische strandstoelen doen het bijvoorbeeld goed op je strandfeest. Maar ook met een pallet loungebank scoor je punten. Sfeervol en functioneel in één!

4. Palmbomen decoratie voor je zomerfeest

Waar denk je aan bij de zomer? Juist. Azuurblauw water, witte stranden … en wuivende palmbomen! Ook een paar tropische planten kunnen dus niet ontbreken als decoratie op je zomerfeest. Meteen al bij de entree, in lege hoeken of langs de randen van het terras. Je kunt alle kanten op met deze palmboom of bamboeplant.

5. Fruit, fruit en nog eens fruit

En dan hebben we het natuurlijk over tropisch fruit. Een trosje bananen op tafel of mandjes met mango, ananas en limoenen geven je feestlocatie een beetje kleur én zorgen voor een extra tropische touch. Bovendien bevorder je hiermee ook nog eens de zin in een frisse cocktail. Precies wat je wil als organisator. Toch?

Tip: Check hier al onze fruit decoratie voor je zomerfeest!

6. Tropische bar

Voor veel gasten is de bar misschien wel het belangrijkste op je zomerfeest. Ja, je kunt er drankjes halen. Maar het is vaak ook een plek om lekker te hangen en even te kletsen. Zorg er dus ook voor dat je bar lekker zomers aangekleed is. Zet bijvoorbeeld een klassieke tikibar neer of schenk een lekkere tequila sunrise in vanachter die tropische cocktailbar!

7. Decordoeken & panelen

Laten we eerlijk zijn, zo’n kale muur doet nu niet echt wonderen voor de beach vibes op je feest of evenement. En die verlengsnoeren en kabels ook niet. Gelukkig kun je die met tropische decordoeken of één van onze decorpanelen makkelijk wegwerken. Bovendien vormen ze ook meteen een goede achtergrond voor een selfie. Win-win.

8. Houten wegwijzers

Je kent ze wel, die wegwijzertjes met beschilderde houten plankjes. Je vindt ze praktisch op iedere tropische bestemming. Dus ook als decoratie voor een zomerfeest zijn ze zeer geschikt. Bovendien kun je met deze wegwijzer meteen laten weten waar de wc is, waar gasten munten kunnen halen of waar de bar is. Ook voor op maat gemaakte teksten!

9. Vloerkleden & lopers

Bij een zomerse party denk je natuurlijk aan zon, zee en strand. Maar het is ook weer niet zo praktisch om je hele feestlocatie vol te storten met zand. Aan de andere kant heeft die parketvloer nou ook weer niet echt een zomerse uitstraling. Zorg daarom bijvoorbeeld voor een zandkleurige loper bij de entree. Of leg hier en daar een vintage vloerkleed neer voor een bohemian look and feel!

10. Opblaasfiguren

Krokodillen, flamingo’s, bootjes … you name it. Opblaasfiguren als decoratie op je zomerfeest geven misschien wel de ultieme zomerse vibe. Wij raden je opblaas limbo dansen aan. Daarmee heb je namelijk ook meteen een leuke activiteit. En reken maar dat ger gelimbodanst gaat worden. Zeker na een paar cocktails!

Meer decoratie voor een zomerfeest bekijken?

Er is natuurlijk nog veel meer decoratie waarmee je je zomerfeest of evenement kunt aankleden. Check bijvoorbeeld de leukste aankleding voor je beach party. Of laat je verrassen door de vrolijke decoratiematerialen voor een tropical party. Hawaii blouse verplicht!


Must-have decoratie voor je zomerfeest