Terug naar overzicht

Wanden feestelijk aankleden

De wanden feestelijk aankleden voor een (thema) feest kan voor veel mensen best een hele uitdaging zijn. Maar gelukkig hoef je daar echt geen genie voor te zijn. Met de juiste decoratie items, een paar handige tips van Ome Piet en een beetje creativiteit tover je elke zaal zo om tot een sfeervolle ruimte.

Met onderstaande ideeën geven we je de perfecte inspiratie voor iedere wand in elk interieur.

 Chique Pipe en Drapes gordijnen

Je kan een kale muur makkelijk wegwerken door er witte of zwarte Pipe en Drapes voor te zetten. Simpel, neutraal maar o zo chic! De gordijnen van 3 x meter hangen aan een aluminium systeem en bedekken de muur van boven tot onder. Met dit systeem kan je ook een grote ruimte in twee of meer delen opsplitsen of een bepaalde hoek afschermen. Multifunctioneel dus!

Meer sfeer met originele decordoeken

Om de muur op een stijlvolle manier meer warmte te geven, hebben we decordoeken in verschillende thema’s in ons assortiment. Voor de doeken hebben we supermooie foto’s gebruikt die uitvergroot zijn. Super origineel dus! Er zijn doeken met besneeuwde bergen en bomen, met mooie tropische stranden en palmbomen en met nog veel meer thema’s zoals Western, Oktoberfest en après ski. Groot voordeel van een decordoek: je werkt er in één klap een grote oppervlakte mee weg. We hebben doeken van 6 x 3 meter en van 5 x 2,5 meter. Ze worden geleverd met een ophangsysteem. Dit pipe en drape systeem kan je los van de muur en plafond neerzetten. Schroeven of boren is niet nodig. Wel zo prettig!

Nostalgische decorpanelen

Met decorpanelen kan je de wanden feestelijk aankleden en een superleuke sfeer creëren. De muren van de ruimte verander je in een mum van tijd met behulp van blokhut decorpanelen, kroeg- en huiskamerwanden of thema decorpanelen.

Blokhut panelen

Er zijn twee soorten blokhut panelen; het ene paneel heeft een raam waar een knus gordijntje voor hangt, het andere paneel is dicht en heeft alleen planken. Het raampaneel is er ook weer in twee varianten; één met een uitzicht op winters landschap en één met uitzicht op galopperende paarden die een rivier oversteken.

Kroeg- en huiskamerwanden

Iets heel anders zijn de kroeg- of huiskamerwanden. Nostalgie ten top! En laat dat nou net de bedoeling zijn. Je tovert de ruimte om in een bruine kroeg of een ouderwetse woonkamer. Om het af te maken kan je er ook nog verschillende rekwisieten aanhangen.

Beschilderde thema decorpanelen

En dan zijn er nog decorpanelen waarop een thema afbeelding is geschilderd. Bijvoorbeeld een:

  • Amsterdams decorpaneel
  • Grieks decorpaneel
  • Tropisch decorpaneel
  • Après ski
  • Hollands

Haal decorhuisjes in huis

Ken je onze decorhuisjes al? Decorhuisjes zijn heel geschikt om wanden mee aan te kleden. Je kan ze combineren met decordoeken en op die manier een perfecte achtergrond voor een bepaald thema creëren.  Je kan er bijvoorbeeld een heus western stadje mee uitbeelden waarmee jij en je gasten zich wanen op de filmset van een western film. Zie je het al voor je?

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden wat je met decorhuisjes kan doen. Wat dacht je van een Oostenrijks berg(kerst)dorpje? Of een oosters straatje uit een 1001-nacht sprookje? Er is zelfs een compleet kasteel. Zo’n kasteel kan je ook weer voor verschillende thema’s gebruiken: horror, sprookjes, middeleeuwen, noem maar op!

Prachtige kamerschermen

Last but not least, de kamerschermen! Een heel andere sfeer krijg je als je kamerschermen voor de muur zet. Net als met de decordoeken en de zwarte gordijnen kan je met kamerschermen heel simpel maar effectief kale muren en wanden sfeervol aankleden. En creëer je de perfecte achtergrond. Bovendien kan je met kamerschermen een grote ruimte eenvoudig in tweeën delen.

Zo lees je maar weer. Met een beetje creativiteit en de juiste hulpmiddelen kan een saaie muur worden omgetoverd tot een mooie en uitnodigende ruimte waar al jouw gasten dol op zullen zijn! Kijk op onze website voor meer inspiratie!


Wanden feestelijk aankleden