Terug naar overzicht

Toveren met decorhuisjes

Als je een evenement organiseert op een mooie, aangeklede locatie, dan hoef je de ruimte meestal niet verder te decoreren. Omgekeerd kun je een volledig lege en wat saai ogende ruimte juist omtoveren tot een geheel nieuwe thema wereld met behulp van de juiste soort decoratie. Ome Piet helpt je graag met het organiseren van een cool themafeest met decorhuisjes, decordoeken en rekwisieten!

Decorhuisjes, decordoeken en decorpanelen, wat is het verschil?

Een veelgestelde vraag is wat het verschil is tussen decorhuisjes, decordoeken en decorpanelen. Om met de decorhuisjes te beginnen…

Decorhuisjes zijn 3-dimensionale decorstukken. Denk aan geveltjes van een huisje of winkeltje in een bepaald thema. De decorhuisjes zijn gemaakt van houten platen en planken. Dit zijn losse onderdelen en kunnen op locatie eenvoudig in elkaar gezet worden. Bovendien hebben de huisjes een decoratief zij aanzicht. Daardoor zijn ze net even wat realistischer. Net echt dus! We zoomen verder in dit artikel meer in op de decorhuisjes.

Decorpanelen zijn ten opzichte van decorhuisjes juist plat en hebben geen zij aanzicht. Wel hebben de panelen een houten schaag aan de achterkant, zodat ze mooi rechtop blijven staan!

En dan zijn er ook nog de decordoeken. Ook de doeken van 5 en 6 meter breed zijn plat (geen diepte dus) en ideaal om grote, kale wanden in een leuk thema te bekleden!

Decorhuisjes in diverse thema’s

Wie houdt er niet van een beetje nostalgie, Amsterdamse gezelligheid of winterse taferelen? Decorhuisjes zijn in allerlei thema’s te verkrijgen. Van fantasie decorhuisjes tot imitaties van bekende gebouwen en van kastelen tot typische Zaanse huisjes.

Decor thema Kasteel, voor sprookjes- tot spookfeesten!

Dwaal terug in de tijd van ridders en kastelen en kies voor een indrukwekkend kasteel als decor! Met de juiste decoratie is het voor het ene feest te gebruiken als sprookjeskasteel en Middeleeuws kasteel. Maar organiseer je juist een spooky feest dan is dit grote decorstuk van maar liefst 7,5 meter breed ook heel goed te gebruiken als spookkasteel of voor een Halloween of horror feest!

Wil je naar de Zaanse Schans of naar Amsterdam?

Een voorbeeld van een decorhuisje dat is nagebouwd is het Zaans decorhuisje. Het origineel staat op de Zaanse Schans en doet dienst als museumwinkeltje van een bekende grootgrutter. Je herkent het meteen!

De Amsterdamse decorhuisjes zijn overduidelijk geïnspireerd door de Amsterdamse grachtenpanden. De kleine variant van deze typische Amsterdamse gevels zijn 240 cm hoog en de grote variant is maar liefst 350 cm hoog. Hoe tof!

Kies je voor de grote uitvoering, dan kun je daar een compleet Amsterdams decorpakket bij huur inclusief verschillende leuke Amsterdamse rekwisieten. In één keer klaar dus!

Typisch Oostenrijkse decorhuisjes

Staat er een après-ski feest op het programma? De gemütlichkeit straalt van onze Oostenrijkse decorhuisjes af. De rood-wit geblokte gordijntjes van de chaletjes Zillertal en Mayrhofen en het berghutje Tirol zijn misschien een beetje oubollig, maar brengen je meteen in Oostenrijkse sferen. Van een paar chaletjes kunnen de deuren open en dicht. Leuk te gebruiken als entree!

Decorhuisjes aan de Middellandse Zee, fantastico!

Op zoek naar een decor waar jouw gasten zich wanen op een Mediterraan oord? Wie aan de Mediterranee denkt, denkt al snel aan Frankrijk, Italië of Spanje. Geïnspireerd door dorpjes rond de Middellandse Zee hebben wij een serie mediterrane decorhuisjes die je zomaar tijdens je vakantie tegen kan komen.

Zoals het oude vervallen huisje ‘Casa di Bella’ met houten luiken. Of wat dacht je van decorhuisjes van gevels van een bakker, een slager en een restaurant van wel 5 meter breed. Het leuke is dat deze huisjes voor zowel een Italiaans, Frans als Spaans themafeest te gebruiken zijn. Je kunt namelijk zelf kiezen in welke taal je de borden en vlaggetjes op de gevel wil hebben. Wat wordt het? De Franse Boulangerie, de Spaanse Panaderia of de Italiaanse Pannetteria? Aan jou de keuze! Overigens hebben we ook superleuk bijpassende rekwisieten in Mediterrane stijl.

Nog veel meer thema decorhuisjes

De genoemde voorbeelden zijn slechts een greep uit de decorhuisjes die je kan huren bij Ome Piet Verhuur. Ben je benieuwd naar onze andere huisjes? Op onze website vind je een overzicht van alle decorhuisjes.

Kortom, de decorhuisjes van Ome Piet Verhuur zijn ideaal om een bepaalde sfeer in een bepaald thema te creëren. Plaats ze langs de wanden of zet ze in een hoekje en je maakt er in een handomdraai een onvergetelijk themafeest van. Tip! De decorhuisjes zijn ook super origineel om als achtergrond te gebruiken voor een leuke fotosetting of fotobooth!


blog-decorhuisjes