Wild west thema feest

Een wild west thema feest organiseren: tips & tricks

Ben je van plan om een wild west thema feest te organiseren? In dit artikel delen we onze tips en tricks voor het organiseren van een onvergetelijk wild west feest. Van decoraties en kostuums tot muziek en eten, we behandelen alles wat je moet weten voor het organiseren van een feest dat je gasten nooit zullen vergeten. Bij Ome Piet Verhuur vind je alle levensechte country & western decoraties voor jouw aankomende thema evenement.

wild west thema feest

Vind de perfecte locatie

De juiste locatie is bij een wild west thema feest erg belangrijk. Ga indien mogelijk op zoek naar een locatie die perfect past bij het thema, zoals een grote schuur, boerderij of een ruime buitenlocatie met ruimte voor een tent. Zorg ervoor dat de locatie groot genoeg is voor alle gasten en activiteiten. Je kunt afhankelijk van de wens ruimte nodig hebben voor een rodeostier en saloon met lounge mogelijkheden.

Creëer een reële sfeer

Bij een thema feest draait alles om sfeer. Het is van belang om met de juiste decoraties het evenement leven in te blazen. Zo kun je de locatie inrichten met bijvoorbeeld een saloon, sheriff’s office, pokerbar of een van de vele decoratie opties. Verder kun je de details van het feest verrijken met hooibalen, houten kisten, nep cactussen en meer. Benieuwd welke decoraties jij kunt inzetten? Klik hier.

Dress code: cowboy of cowgirl

De dress code is essentieel om het wild west thema tot leven te brengen. Maak daarom op de uitnodiging naar de gasten de dress code duidelijk. Laat weten dat het de bedoeling is om verkleed te komen als cowboy of cowgirl uit 1865. Dit kan variëren van een simpel geruit overhemd tot een volledig kostuum!

Western food & drinks

Een wild west thema feest is niet compleet zonder het juiste eten en drinken. Kies voor gerechten die passen bij het thema, zoals tacos, gegrilde hamburgers, hotdogs, bonen en maiskolven. Zorg ook voor voldoende dranken zoals bier, whiskey en frisdrank. Je kunt ervoor kiezen de drankjes te serveren in mason jars om het wild west gevoel verder te versterken.

Vermaak je gasten met activiteiten en muziek

Iedereen houdt van activiteiten en de plezier die deze met zich mee brengen. Je kunt bijvoorbeeld activiteiten organiseren zoals line dancing, hoefijzer gooien, pony rijden of een lasso-werpwedstrijd. Daarnaast is het huren van een rodeo stier mogelijk, hiermee maak je het feest helemaal af!

Muziek is essentieel voor de sfeer op een succesvol wild west thema feest. Kies daarom voor de country muziek van artiesten als Johnny Cash, Dolly Parton en Willie Nelson. Ook kun je opties voor het inhuren van een live band bekijken om het feest nog beter te maken.

Maak de ervaring onvergetelijk: fotomomenten

Je wilt graag dat de bezoekers het feest niet snel vergeten. Zorg daarom voor genoeg fotomomenten. Huur een fotograaf in, en/of maak een fotowand met western accessoires. Zo kunnen je gasten leuke foto’s maken en later oude herinneringen op doen.

 

Het belangrijkste is natuurlijk dat je gasten een onvergetelijke ervaring hebben op jouw wild west thema feest. Zorg ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld en dat de gasten zich helemaal kunnen onderdompelen in het wild west thema. Met de juiste decoraties en activiteiten maak je van jouw feest een succes dat nog lang in de herinnering van de gasten zal blijven hangen. Bekijk hier alle wild west them feest decoraties.