Terug naar overzicht

Flower power themafeest organiseren

Peace, love and happiness. De ideale ingrediënten voor een relaxte party. Het is dus ook geen wonder dat hippiefeesten populair zijn als bijvoorbeeld verjaardags- of bedrijfsfeest. Maar hoe geef je nu zo’n flower power themafeest? Hoe creëer je  die echte jaren ‘60 en 70’s vibe? Daar geven we je graag antwoord op.

Met deze 7 tips en ideeën wordt jouw flower power themafeest namelijk een groot succes!

1.Regel de juiste decoratie voor je flower power themafeest

Een lege zaal met wat statafels en een mobiele bar is nu niet bepaald flower power. Daar heb je wat extra decoratie voor nodig. Flink wat decoratie zelfs. Pak dus lekker uit met zonnebloemen, madeliefjes, rozen en ga zo maar door. Als bloemenslinger of bijvoorbeeld gewoon in een vaas op tafel. Nog wat extra kleurrijke ballonnen en hier en daar een lavalamp erbij en de aankleding van je flower power themafeest is al een heel eind op weg!

 2. Creëer een zithoek

Een flower power themafeest draait om een ontspannen sfeer. Vrijheid, blijheid. Creëer daarom eens een toffe zithoek waar bezoekers lekker kunnen loungen. Compleet met zachte tapijten, schapenvachten, een paar Marokkaanse poefjes en kussens. Heel. Veel. Kussens. Daarmee zorg je namelijk voor een uitnodigende setting waarin je gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje. Hier vind je alles dat je voor je zithoek nodig hebt.

 3. Serveer kleurrijk eten & drinken

Hippies gaan graag back to nature. Dat betekent dat je die bitterballen misschien beter kunt vervangen door iets gezondere alternatieven. Vooral cocktailhapjes met groenten en fruit doen het goed op een flower power themafeest. Maar ook fonduen was populair in de jaren ‘60. Mooi meegenomen, want met een chocoladefontein scoor je natuurlijk altijd wat punten. Verder serveer je natuurlijk fruitige cocktails (of mocktails) of een kopje kruidenthee in een vrolijk kopje!

 4. Zet goede muziek op

En met goede muziek bedoelen we in dit geval psychedelische rock en andere feel-good hits. Denk aan nummers van The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Bob Dylan en The Doors. Met een live coverbandje scoor je bonuspunten, maar als je budget dat niet toe laat kun je natuurlijk ook een dj inhuren of een Spotify-lijstje met de lekkerste nummers uit de jaren ‘70 opzetten.

 5. Maak een photobooth op je flower power themafeest

Je gasten komen natuurlijk verkleed naar je flower power themafeest. In een echte hippie-outfit. Daar hoef je zelf niet zoveel aan te doen. Maar je kunt daar natuurlijk wel handig op inspelen met een photobooth. Daarmee hebben bezoekers een blijvende herinnering aan je feest of event. Hartstikke leuk om te hebben. Zorg wel voor een goede achtergrond met genoeg decoratie of dit grote fotodoek!

Tip:  Lees ook Tips voor een gave photobooth

6.Hang sfeervolle verlichting op

Het wordt vaak vergeten, maar het is wel belangrijk voor de sfeer op je flower power themafeest: de verlichting. Je wilt natuurlijk niet feesten onder een paar TL-balken als het donker wordt. Ga op je hippiefeest dus voor kleurrijke gloeilampen, kaarsen of dit vintage schemerlampje. Benadruk de intieme sfeer met dimbare verlichting en hang eventueel een discobal boven de dansvloer voor wat extra groovy vibes!

 7. Organiseer een activiteit (of 2)

Een hele avond een beetje relaxen en dansen is natuurlijk prima. Maar je flower power themafeest wordt nog veel leuker als je een typische activiteit organiseert. Denk bijvoorbeeld aan een workshop bloemenkransen maken of tie-dye verven. Hebben je gasten meteen een aandenken. Liever wat grappigers? Ga dan voor iets als een hoelahoepwedstrijd of half uurtje karaoke. Lachende gezichten gegarandeerd!

Nog meer ideeën voor je flower power themafeest?

Daar helpen we je graag bij. Neem gerust even contact met ons op of laat je inspireren door onze decoratie artikelen. Tussen onze bohemian decoratie vind je bijvoorbeeld veel spullen die perfect passen bij je flower power feest. Maar ook bij de decoratie voor een vintage party zit misschien wel wat leuks!

 


flower power themafeest