Terug naar overzicht

Planten huren voor evenement: tips en ideeën

Jij zoekt (kunst)planten voor je event. Of misschien twijfel je nog of je ze überhaupt nodig hebt. Kan ook. Maar waarom zou je eigenlijk planten huren voor je evenement? Daar geven we je graag antwoord op. Inclusief handige tips en sfeerideeën voor maximaal resultaat!

Waarom planten huren voor je event

Planten huren voor je evenement is altijd een goed idee. Ongeacht het thema. En dit is waarom:

 1. Planten verhogen de sfeer

  Mensen voelen zich vaak prettig in een groene omgeving. Dat zit in onze natuur. Het geeft ontspanning en zorgt voor minder stress. Precies de reden dat je thuis ook een vaas bloemen op tafel zet of wat potjes in de vensterbank hebt staan. Met een paar planten verhoog je dus de sfeer op je event en laat je mensen zich makkelijker thuis voelen. En dat verbetert dan weer hun ervaring.

 2. Planten verbeteren de akoestiek

  Vaak een onderbelicht onderwerp: de akoestiek in de ruimte. Die moet goed zijn. Je wilt natuurlijk niet dat de muziek van de dj of band een beetje galmt of juist schel klinkt. Kunstplanten en andere decoraties absorberen geluid waardoor echo’s en andere achtergrondgeluiden worden verminderd. Zo ontstaat er een fijne omgeving voor de oren van je bezoekers.

 1. Planten zijn flexibel

  Met planten kun je alle kanten op. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken om die saaie hoeken van je feestlocatie op te vullen of juist inzetten om het thema van je event of feest extra te benadrukken (daarover later meer). Praktisch en functioneel in één dus.

Tips voor het huren van planten voor je evenement

Zo haal je het meeste uit de planten op je evenement:

 • Ga voor kunstplanten. Kunstplanten zijn steviger dan echte planten. Wel zo handig op een druk evenement. Daarbij kunnen ze ook brandvertragend behandeld worden en hebben ze geen onderhoud nodig. Bovendien zijn ze tegenwoordig niet van echt te onderscheiden!
 • Kies de juiste planten. Palmbomen op je aprés ski party dragen niet echt bij aan de ervaring. Kies daarom planten die passen bij het thema en de stijl van je event. Als verhuurbedrijf kunnen we je hierin eventueel van advies voorzien.
 • Denk aan de plantenbak. Ja, het draait om de plant. Maar ook de bak of pot waar die plant in staat is belangrijk. Die hebben namelijk net zoveel impact op de sfeer en de uitstraling van je evenement. Goed over nadenken dus.
 • Maak een plan voor de plaatsing. Tuurlijk, je kunt wat planten huren voor je evenement en dan bekijken waar je ze neer gaat zetten. Maar met een plan voor de plaatsing weet je precies wát je nodig hebt om bijvoorbeeld die lege ruimte op te vullen. Houd hierbij ook rekening met de indeling van je locatie om ervoor te zorgen dat ze niet in de weg staan.
 • Bonus: laat ze brandvertragend behandelen. Bij Ome Piet kunnen we de kunstplanten desgewenst voorzien van een brandvertragende coating. Dat doen we voor ieder project opnieuw. Daarmee maak je jouw party of event net even wat veiliger. Ook niet onbelangrijk!

Sfeerideeën voor elk thema

Weet je niet waar je moet beginnen? No worries. We helpen je graag op weg met wat leuke ideeën voor je evenement. Voor ieder thema kun je namelijk wel planten huren. Laat je inspireren!

Western & country

Denk je aan Western, dan denk je waarschijnlijk aan de woestijn. En daar horen natuurlijk cactussen bij. Zet daarom eens deze grote cactus van 170 cm bij de entree om je gasten meteen in de juiste stemming te krijgen. Past mooi bij die saloon en andere decoratie voor een Western party!

Tropical beach party

Voor een Hawaii party of beach party wil je natuurlijk een palmboom huren. Daarmee zorg je voor die echte tropical vibes. Maar ook deze bananenboom of onze bamboe in palletbak doen het doorgaans goed op deze feestjes. Ook te gebruiken als decoratie voor je piratenparty!

Hollands

Geef je gewoon een Hollands themafeest in een bruine kroeg? Dan zet je natuurlijk deze koperen bloempot met plantje op tafel. Leuk met zo’n Perzisch tafelkleedje. Hollandser wordt het bijna niet. De bar fleur je eventueel op met een hangplant en bij de entree zet je deze buxusbol op stam. Lees ook Zo moet je een bruin café inrichten voor nog meer tips.

Grieks, Frans of Italiaans

Als je een Grieks, Frans of Italiaans event organiseert, dan is deze olijfboom in bruine bak bijna verplicht. Maar ook met lekker veel hangplanten en de paarse bloemen van deze Wisteria kunstplant zorg je voor een passende uitstraling op je beurs of feest. Gaat perfect samen met het decor van een mediterrane bakkerij, slagerij of restaurant!

Ook planten huren voor je evenement?

Check dan onze decoratie voor verschillende thema’s. Voor ieder themafeest hebben we namelijk alvast wat levensechte kunstplanten geselecteerd. Van kentiapalm voor een Arabisch feestje tot aan lange guirlandes voor de kerstborrel. Kies hier je thema en laat je inspireren!

 


planten huren