Terug naar overzicht

Zo moet je een bruin café inrichten

De bruine kroeg is een ideaal thema voor een bedrijfsfeest, bruiloft of ander evenement. Het staat namelijk garant voor een gezellige en sfeervolle avond met hier en daar wat nostalgische gevoelens bij gasten of bezoekers. Met andere woorden: bijna iedereen wordt er blij van. Maar hoe moet je eigenlijk een bruin café inrichten?

Met deze 7 decoratietips helpen we je die saaie ruimte snel om te toveren tot klassieke kroeg.

  1. Gebruik decorwanden en kamerschermen

Een oude kroeg heeft geen glad gestucte muren of kale wanden. Wil je een echt bruin café inrichten, dan moet je die dus eerst aanpakken. Zet bijvoorbeeld een decorwand (deze) voor die muur. Daarmee kom je al een heel eind. Zonder te schroeven of te boren. En ook een nostalgisch kamerscherm doet het goed in een kroeg. Ook te gebruiken als passende scheidingswand!

  1. Leg een vloerkleed neer

De meeste feestzalen hebben een strakke vloer die eenvoudig te reinigen is. Praktisch? Ja. Maar niet erg sfeervol. Een nieuwe vloer leggen is natuurlijk geen optie, maar je kunt wel een vloerkleed neerleggen als je een bruin café gaat inrichten. Daarmee zorg je namelijk in een handomdraai voor die karakteristieke huiselijke stijl. Bovendien verbetert ‘ie de akoestiek. Kun je nóg meer genieten van die smartlappen!

  1. Hang schilderijen en bordjes op

Terug naar de muren. Een echte bruine kroeg heeft namelijk veel decoratie aan de wand hangen. Heel veel decoratie zelfs. Denk maar aan die klassieke café reclamebordjes die je altijd ziet hangen. Vaak van biermerken. Maar ook een klassiek schilderij kan natuurlijk niet ontbreken voor de familiaire sfeer in een bruin café!

  1. Zorg voor sfeervolle verlichting

Heeft jouw feestlocatie spotjes in het plafond? Of nog erger: TL-balken? Laat die maar uit. Een oude kroeg vraagt namelijk om sfeerverlichting. Het liefst oude hanglampen of een paar kitscherige kroonluchters. Als je geen mogelijkheid hebt om die op te hangen (en aan te sluiten), check dan in ieder geval of je de verlichting kunt dimmen. Dat scheelt al een hele hoop.

  1. Gebruik houten tafels en stoelen

Misschien niet het meest comfortabel, maar je hebt natuurlijk wel houten tafels en stoelen nodig bij het inrichten van een bruin café. Die horen er gewoon bij. Meer kunnen we er niet van maken. En wil je je gasten toch wat meer comfort bieden? Check dan of je bijvoorbeeld deze vintage fauteuil ergens in een hoekje kwijt kunt.

  1. Kleed de tafel aan

In oude cafés zijn de tafels voorzien van een mooie aankleding. Meestal ligt er zo’n Perzisch tafelkleedje op tafel. Zeker in een Amsterdamse kroeg. Ook die kun je dus gebruiken voor het inrichten van een bruin café. En aangezien het relatief donker is in je kroeg (zie tip 4), is een lichtbron op tafel ook wel handig. Zet daarom bijvoorbeeld ook eens een paar oude kandelaars op tafel of ga voor dit vintage schemerlampje.

  1. Maak het af met vintage decoratie

Je interieur staat. Nu is het tijd voor de finishing touch. En die geef je met vintage decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een oude radio of pickup. Aan oude jeneverflessen, een old school kassa en klassieke telefoon met draaischijf op de bar. Je kunt het zo gek niet bedenken. Bekijk hier allemaal vintage decoratie en laat je inspireren.

Bonus: huur een snackwand!

Wil je er echt een memorabele avond maken? Houd dan ruimte vrij voor een snackwand als je je bruin café gaat inrichten. Daarbij kunnen gasten/bezoekers zelf iets lekkers uit de muur trekken. Weer ‘ns een keer wat anders. Bovendien hoef je daarmee zelf niet rond te gaan met een schaaltje bitterballen. Scheelt ook weer!

Ook een bruin café inrichten?

Daar helpen we je graag bij. Alles wat je nodig hebt vind je bij onze kroeg decoratie. Lekker makkelijk!


Bruin café inrichten